Гърция – Казахстан Прогноза 21.03.2024

Гърция емблема
Гърция
Р
З
П
П
З
З
Казахстан емблема
Казахстан
З
П
П
З
П
З

Гърция пропусна две поредни Европейски първенства и ще направи всичко възможно те да не станат три. Шампионът от 2004 година е фаворит в плейофите, като в първия сблъсък с Казахстан успехът е оценен на коефициенти около 1.30. Още по-тежко обаче се очаква да е след дни, когато гърците ще трябва да гостуват на Грузия или Люксембург, които демонстрираха сериозно израстване през последните години.

Под ръководството на Гус Пойет Гърция демонстрира прогрес в своето представяне, но трябва да се съгласим, че малко отбори биха се замесили в спор за едно от първите две места в група, в която са Франция и Нидерландия. Все пак гърците свършиха своята работа, побеждавайки на четири пъти Ирландия и Гибралтар. Тимът бе близо и до престижен домакински успех над „Петлите“, но в крайна сметка срещата завърши 2:2.

Представянето на Казахстан в квалификационния цикъл също заслужава само суперлативи, като отборът взе шест успеха в десет мача и остана четвърти в изключително заплетената Група Н, където първите четири бяха събрани в четири точки. Незабравимо постижение за тима ще остане домакинският обрат от 0:2 до 3:2 над Дания, както и победите като гост на Северна Ирландия и Финландия, които ни подсказват, че днес казахстанците имат силите да объркат сметките на своя домакин.

Казахстан има едно предимство в своя ръкав и то е, че преди седмица изигра приятелска среща с Туркменистан, която бе спечелена с 2:0. Гърция си остава фаворит и в крайна сметка очаквам да продължи напред, но Казахстан демонстрира неуморим характер през миналата година, а четири от петте им гостувания завършиха с над 2.5 гола, като в три от тях тимът излезе победител. В последно време пък Гърция се опитва да избяга от определението за скучен футбол и мисля, че днес ще станем свидетели на резултатен двубой, въпреки огромния залог и очаквана предпазливост.

Очакване: Гърция #2-1 / Общо Голове: Над 2.5.