Гвинея – Сенегал Прогноза 23.01.2024

Гвинея емблема
Гвинея
П
Р
Сенегал емблема
Сенегал
П
П

Защитаващият титлата си от Купа на африканските нации Сенегал бе един от двата отбора, които успяха да постигнат две победи в първите си два мача и съответно да завоюват място на осминафиналите. Това позволява на титулярните играчи на „Лъвовете от Теранга“ да получат почивка в последния двубой с Гвинея, тъй като точка ще им осигури крайната първа позиция в групата.

От първите две групи вече станахме свидетели на изненадващи имена сред първите два отбора, а доста е вероятно Гвинея да изпревари Камерун в крайното подреждане. Тимът стартира с доста добра защита при равенство 1:1 с Камерун, като се опази от загуба, макар и да игра цяло второ полувреме с човек по-малко. В решаващия двубой с Гамбия, Гвинея се представи чудесно и дори не допусна точен удар към своята врата. Доминацията на отбора бе в хода на целия двубой, макар и крайният резултат да бе 1:0.

Сенегал бе впечатляващ в първите си два мача и за разлика от едва единия отбелязан гол в груповата фаза на предишното си шампионско участие на Купа на африканските нации, то вече успя да отбележи цели шест попадения. Сенегал се справи с Гамбия с лекота и класическото 3:0, като игра и полувреме с човек повече на терена. Шампионска заявка вече видяхме срещу силен състав като този на Камерун, който без особени проблеми бе надигран с 3:1.

Равенството изглежда като чудесен резултат за двата отбора. Домакините ще продължат напред, а гостите ще запазят своята първа позиция. Подобни сметки, на подобно първенство, няма как да бъдат избегнати. Все пак и две от трите срещи от съперничеството през 2022 година приключиха при равен резултат. Разбира се, Сенегал остава фаворит за успеха и пълен актив от точки, но Гвинея може да се похвали със само една загуба за последните си осем мача.

Очакване: Равенство #1-1 / Краен Резултат: Равен.