Хебър – Берое Анализ 17.05.2024

Хебър емблема
Хебър
З
З
З
З
П
З
Берое емблема
Берое
П
П
З
Р
З
З

До края на битката за оцеляване остават четири кръга. Хебър е на позиция за бараж, но в последно време наблюдаваме надигане от Ботев Враца, който може да стори чудото и да оцелее, въпреки сериозния пасив, с който влезе в тази група. Друг отбор, от шестте, в добра форма е Берое, който с разлика е единадесети и със само теоретичен и нереалистичен шанс за изпадане, който скоро може би дори няма да е валиден.

Хебър се намира в ужасна серия от девет загуби, в която блести единствено успехът над Етър в началото на април. За червеното във формата на тима сериозен принос има и шампионът Лудогорец, който го надигра на два пъти. Проблемът за тима от Пазарджик е, че двете срещи с Локомотив София и Ботев Враца бяха изгубени, а именно тези два тима бяха зад Хебър преди началото на същинската бика за оцеляване.

Берое не успя да оцелее в редовния сезон, макар и да прекара не малък период в Топ 10. „Заралии“ обаче демонстрират, че са по-силни от отборите в тази шестица и в нея стартираха по най-добрия начин. Берое не срещна абсолютно никакви проблеми в домакинствата си на Етър (3:0) и Пирин (2:0). „Орлетата“ дори не отправиха и удар във вратата пазена от Ачинели.

В края на есенния дял Хебър бе изправен пред сериозни неясноти дали изобщо ще довърши сезона в елита. Това се случи, но въпреки не лошия старт на пролетния дял, то от месец и половина насам наблюдаваме доста слабо представяне от тима. Дори липсва отбелязан гол за тима от Пазарджик, макар и на три пъти съперник да бе Лудогорец.

В началото споменах, че Берое на практика е спасен, но не и на теория. „Заралии“ са доста слаб гост, като по-малко точки от тях навън са взели само Ботев Враца и Етър. Цели единадесет са загубите за Берое навън, а отбелязаните попадения едва осем. Въпреки тази изцяло негативна статистика за тима от Стара Загора, той се справя добре в последно време и може би днес официално ще се пребори за своето оцеляване с поне точка в Пазарджик.

Очакване: Равенство 1:1 / Равен или Берое: .