Хебър – Левски Прогноза 04.03.2024

Хебър емблема
Хебър
П
З
З
З
З
Р
Левски емблема
Левски
П
П
П
П
Р
Р

През този сезон Любослав Пенев прави всичко възможно неговият Хебър да е един от най-обсъжданите отбори в Първа Лига и то с добро, по отношение на изцяло футболните качества. За пръв исторически път отборът от Пазарджик ще играе полуфинал за Купа на България. По всяка вероятност той ще бъде загубен от Лудогорец през април, но това няма никакво значение, тъй като прогресът до тук е впечатляващ. В сряда Хебър успя да надвие Пирин с 2:1 у дома, като победния гол на Диаманка падна в 94 минута.

По пътя към този полуфинал Хебър елиминира и днешния си съперник в Първа Лига – Левски. Не са малко разочарованията за „Сините“ през този сезон, а може би най-голямото от тях бе дойде в Пазарджик на Никулден. Тогава те отстъпиха с 1:2 и се простиха с мечтата си за трофей от Купа на България. Иначе столичният гранд спечели и трите скорошни мача между двата отбора в елита, без дори да допусне гол. През есента успехът в София дойде след минималното 1:0.

Впечатлението от изявите на двата отбора в Първа Лига през февруари е по-скоро добро. Хебър може и да загуби домакинството си на Локомотив София с 0:1, но изненада всички при успех с 2:1 като гост на Локомотив Пловдив. Левски пък се справи срещу Пирин с човек по-малко. В следващия кръг „Сините“ пък на свой ред имаха възможността да играят с човек повече на терена, но пък отбелязаха всичките си четири гола във вратата на Арда преди Стоев да бъде изгонен в 52 минута.

В годините си на старши-треньор в Първа Лига Любослав Пенев има доста мачове срещу големите отбори, в които влиза като сериозен аутсайдер. Точно тези срещи обаче сякаш са любими за специалиста, който не се страхува да се надиграва със съперника и да потърси успеха. Днес неговите момчетата няма от какво да се притесняват, тъй като самочувствието е повишено, а към този момент и двете директно изпадащи места изглеждат далеч. Всички отбори пред Левски в подреждането пък вече спечелиха срещите си от този кръг и „Сините“ нямат право на грешка. Те може и да спечелят, но не мисля, че това ще се случи без допуснат гол, като това е истинска рядкост за тях като гост през сезона.

Очакване: Левски #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.