Унгария – Турция Прогноза 22.03.2024

Унгария емблема
Унгария
Турция емблема
Турция

Унгария и Турция са сред отборите, които успяха да се класират за ЕВРО 2024 и то по категоричен начин, печелейки своите квалификационни групи през миналата година. Официалната подготовка за шампионата вече започна, а в първата си приятелска проверка те ще могат да премерят сили взаимно срещу доста корав съперник, който може да поднесе изненада на предстоящия шампионат.

„Маджарите“ напомнят за своите велики времена със силните си игри в последните години. Те могат да се похвалят със серия от дванадесет мача без поражение, а в това число попадат и осемте квалификационни срещи. Единствената реална конкуренция на тима по пътя към ЕВРО 2024 бе Сърбия, като двата тима изиграха два чудесни мача, но в крайна сметка „Маджарите“ спечелиха на два пъти с по 2:1. Все пак видяхме и по едно равенство с Черна гора, Литва и България, които по-скоро бяха изненадващи.

Турция също попадна в преодолима квалификационна група, но успя да впечатли с първата си позиция, завършвайки пред Хърватия. Двата отбора си размениха по една победа като гост. Иначе Турция завърши с пет победи в осем мача, като междувременно успя да победи домакина на предстоящото Европейско първенство Германия с 3:2 в приятелски мач в Берлин.

Унгария и Турция изглеждат като два напълно равностойни отбора и все пак предимството днес пада върху домакините, чиито фенове отново ще напълнят 67-хилядния „Пушкаш Арена“. Не виждам причина противниците да излязат на терена с мисъл за защита. Последните шест мача на Унгария предложиха попадения и в двете врати, а това се случи в четири от предишните шест срещи на Турция. През 2020 година само Унгария успя да се разпише при успех в два мача с Турция от Лига на нациите, но след това наблюдаваме сериозен прогрес в изявите на турския национален отбор, който очаквам да е по-конкурентен днес.

Очакване: Унгария #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.