Ирландия – Белгия Прогноза 23.03.2024

Ирландия емблема
Ирландия
Белгия емблема
Белгия

Две години по-късно Ирландия и Белгия отново ще играят приятелски мач помежду си, който е част от подготовката на „Червените дяволи“ за предстоящо голямо първенство, което обаче Ейре ще наблюдава отстрани. Споменатият мач в Дъблин през 2022 година завърши при резултат 2:2, като равенството в това съперничество е най-често срещаното, а Белгия е без загуба в историята на срещите с този противник.

Ирландия изпрати една много слаба 2023 година и се надява новата да е по-успешна. Тимът загуби почти всички свои срещи, като в квалификациите допусна шест поражения в осем мача. Единствените точки в Група В дойдоха от срещите с Гибралтар, но там всичко е ясно още преди първия съдийски сигнал. В последния си мач Ирландия не успя да победи и Нова Зеландия при равенство 1:1 у дома.

За Белгия не е проблем да се класира на голям футболен форум, но е проблем да се представи според очакванията на него. Иначе с лекота „Червените дяволи“ прескочиха Група F, макар и да срещнаха сериозен отпор от Австрия в спора за първата позиция. Белгийците постигнаха шест победи и по веднъж завършиха наравно с по-стойностните селекции в групата – Австрия и Швеция.

Както казах Белгия трудно побеждава този противник, но пък и никога не е губил. Днес коефициентът за техен успех не е никак лош, а през миналата година Ирландия загуби домакинствата си на Франция, Нидерландия и дори Гърция. Белгия пък спечели всичките си пет гостувания за миналата година, като в четири от тях отбеляза по три гола и определено демонстрира по-добра форма навън, отколкото вкъщи.

Очакване: Белгия #2-1 / Краен Резултат: Победа за Белгия.