Израел – Исландия Прогноза 21.03.2024

Израел емблема
Израел
П
З
Р
З
П
Р
Исландия емблема
Исландия
З
З
П
Р
П
З

Белгия, Словакия и Румъния очакват своя последен опонент в Група Е на ЕВРО 2024. Има вероятност това да е Израел или пък Исландия, но двата тима не само трябва да излязат победител от мача помежду си днес, а трябва да надиграят и продължилият напред измежду Гърция и Казахстан. Разбира се, Гърция е фаворит в тази четворка, но тя изглежда безкрайно любопитна и лично аз смятам, че дори и казахстанците са способни да ни изненадат.

Израел бе изтеглен като домакин в този важен сблъсък, но поради събитията в Близкия Изток губи своето право и ще бъде само символичен такъв в Будапеща. Ако срещата бе в Тел Авив, нямаше да имам колебание кой от двата тима ще продължи напред, тъй като определено техните добри резултати са на собствен терен, а не на чужд такъв.

Иначе малко не достигна на Израел да поднесе сензацията в Група I и да елиминира уж осигурилата си място на Европейското първенство Швейцария. Израелците останаха на само две точки от второто място, като събраха 15 точки в своя актив. Всички четири победи обаче дойдоха срещу аутсайдерите Андора и Беларус, като по веднъж тимът загуби от лидерите Румъния и Швейцария.

Исландия пък остана много далеч от спора за първите две места. Като цяло представянето на тима не бе никак добро и ако изключим шестте точки от срещите с Лихтенщайн, то в сериозните осем мача бяха записани само една победа и едно равенство. Всички визити, с изключение на тази в Лихтенщайн, пък бяха изгубени.

В началото на лятото на 2022 година двата отбора завършиха на два пъти наравно 2:2 в турнира Лига на нациите, благодарение на който те са тук сега. През 2010 година пък Израел печели с 3:2 и може би днес отново ни очаква резултатен двубой. В изминалия квалификационен цикъл обаче израелците демонстрираха, че могат да опазят вратата си от гол и видяхме не малко срещи с под 2.5 попадения, което е необичайно за тях. Не бих заложил на голове в днешната среща обаче, в която класата е в полза на Израел. Въпреки че домакините няма да играят на собствен терен, а на този в Будапеща, от тях очаквам да продължат напред.

Очакване: Израел #2-1 / Краен Резултат: Победа за Израел.