Лече – Удинезе Прогноза 13.05.2024

Лече емблема
Лече
Р
Р
П
П
З
Р
Удинезе емблема
Удинезе
Р
Р
З
З
З
Р

Все още съществува теоретичен шанс, който може да изпрати Лече в Серия Б, колкото и минимален да е той. „Вълците“ обаче могат да го елиминират още днес, ако не загубят домакинството си на Удинезе. „Черно-белите“ на свой ред се нуждаят от задължителни три точки, тъй като към момента се намират в зоната на изпадащите, а краят на сезона наближава.

Лече не бе сред фаворитите в борбата за оцеляване, но взе всичко в свои ръце и за седем мача загуби само от Милан. Тимът се възползва от благоприятната програма и неведнъж взе максимума. В последните четири мача поражение липсва, а победи бяха взети от преки конкуренти на дъното като Емполи и Сасуоло. С гол в края миналата седмица „Вълците“ избегнаха загуба на терена на друг тим борещ се за своето оцеляване – Каляри (1:1).

И докато Лече прави всичко възможно да оцелее, то не може да кажем същото за Удинезе. Единствено Салернитана остава тимът с по-малко победи от тези на отбора от Удине, който продължава да държи над 50% равенства (18) в изиграните си срещи. Макар и да взе по точка като аутсайдер в срещите с Болоня и Наполи, в края на сезона тези безброй равенства ще се окажат напълно недостатъчни, когато победите липсват.

Едва ли някой ще остане изненадан, ако напиша, че през есента двубоят между двата отбора завърши при 1:1, който е най-често срещаният резултат за Удинезе през кампанията. Днес отново бих заложил на него, тъй като за Лече е напълно достатъчен, а Удинезе в повечето си мачове просто отказва да загуби. Макар и „Черно-белите“ да печелят по-често като гост, то все пак го правят достатъчно рядко, а „Вълците“ са доста силен домакин като за отбор борещ се за оцеляване. В търсене на по-висок коефициент, добавям и под 3.5 гола в мача. С под 4 гола завършиха последните девет шампионатни срещи на Лече и четиринадесет такива на Удинезе.

Очакване: Равенство #1-1 / Двоен Шанс и Брой Голове: Лече или Равен и Под 3.5 Гола.