Левски – Лудогорец Анализ 26.05.2024

Левски емблема
Левски
П
П
Р
З
П
З
Лудогорец емблема
Лудогорец
П
З
П
Р
П
П

Последният кръг от първата шестица на Първа Лига е без абсолютно никакво значение. Шестте крайни позиции са определени. Кръгът обаче предлага напрегнат двубой между Левски и Лудогорец, в който предполагам, че и двата тима ще желаят победата. „Сините“ има за какво да се реваншират на своите привърженици, които спряха да идват на стадиона, а „Орлите“ трябва да отсрамят резултата от последната си визита.

Сезонът за Левски е повече от разочароващ и в това няма спор. Срещата ще е последна за Николай Костов начело на столичния клуб, като ще се превърне и в бенефис за стража Николай Михайлов. В предишните два мача за първенство „Сините“ измъкнаха победи от гостуванията си в Пловдив. Първо бе оформен пълен обрат за успех с 2:1 над Локомотив, а в средата на седмицата Крумовград бе победен с минималното 1:0 след гол на Цунами в добавеното време.

Лудогорец отдавна стана шампион на България, но чак в сряда официално получи своята тринадесета титла. В Разград с класическото 3:0 бе разбит Локомотив Пловдив, като крайният резултат бе оформен още до 33 минута. Преди тази среща обаче „Орлите“ изпратиха тежка седмица, губейки финала за Купа на България и допускайки разгром с 0:4 от Черно море във Варна.

В редовния сезон Лудогорец измъкна шест точки от срещите с Левски, като в началото на миналия месец го разби с 5:1 в Разград. „Орлите“ са отбор, който измести фокуса върху себе си в последните години и се превърна в дразнител за всеки тим. Абсолютно същото обаче важи и за Левски и ЦСКА, така че едва ли Дерменджиев ще позволи повторно представяне като това във Варна преди седмица. Очаквам офанзивен футбол, какъвто двата тима обичайно ни предлагат в мачовете помежду им.

Очакване: Лудогорец 2:1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.