Лил – Олимпик Лион Прогноза 06.05.2024

Лил емблема
Лил
П
З
П
П
П
Р
Олимпик Лион емблема
Лион
П
З
П
П
Р
П

Френската Лига 1 определено е едно от най-равностойните първенства, ако изключим хегемона ПСЖ и спора за титлата. В момента наблюдаваме страхотно възкресение от Лион през 2024 година, като „Хлапетата“ дори имат две възможности да се завърнат в европейските клубни турнири. Първата от тях е триумф във финала за Купа на Франция срещу ПСЖ, а втората е седмото място в класирането. Именно на него могат да се изкачат при успех днес. Това обаче не е никак лесна задача, тъй като предстои визита на Лил, който на свой ред има златен шанс да изпревари Брест на третото място, след издънката на „Червените“ в събота.

Лил има желание да играе в Шампионска лига и го демонстрира почти по най-добрия начин в последно време. Четири от последните пет мача в Лига 1 бяха спечелени, като сред тях видяхме победи над Ланс и Марсилия. Прекият сблъсък с Монако в Княжеството обаче бе загубен минимално, но все пак „Мастифите“ разчитат главно на своите домакинства, като по всяка вероятност ще завършат сезона като най-добрият домакин в Лига 1.

Лион също се намира в доста добра форма и то като за отбор, който наскоро е пробил в първата половина на подреждането. „Хлапетата“ загубиха само от ПСЖ в последните осем мача от всички турнири, като при своите победи демонстрираха доста добра резултатност. В предишния кръг Лион победи Монако с 3:2, а преди това спечели и с 4:3 срещу другия тим в тройката – Брест. Факт е, че тези срещи бяха у дома, но преди визитата си в Париж Лион бе в серия от шест поредни победи навън.

Лил спечели с 2:0 в Лион през есента, но „Хлапетата“ излязоха победител от последния двубой между двата тима през февруари, който бе част от програмата на осминафиналите за Купа на Франция. От едната страна днес имаме най-добрият домакин, а от другата отбор, който демонстрира дори шампионска форма. Не бих се наел с прогноза за краен победител , но очаквам голово шоу с марка Лига 1. Представянето на двата отбора в атака през март и април е впечатляващо. Лион пък е без суха мрежа във вече шест мача за първенство, а Лил със само една в този период.

Очакване: Лил #2-1 / Брой Голове/Двата Отбора да Отбележат Гол: Над 2.5 & Да.