Лил – Олимпик Марсилия Прогноза 05.04.2024

Лил емблема
Лил
П
Р
Р
П
З
П
Олимпик Марсилия емблема
Марсилия
З
З
П
П
П
З

До края на сезона в Лига 1 остават седем кръга, а желанието на Лил е да спечели квота за директно участие в същинската част на Шампионска лига. Това е основната цел и пред Марсилия, но тя на практика е непостижима. Все пак Олимпик е на само три точки от Топ 6, а в толкова равностойна лига, като френския елит, то една силна серия може да те изведе напред.

С едва 46 точки в своя актив Лил е четвърти. Осем от тези точки бяха взети в последните четири кръга, в които отборът не загуби. Преди точно една седмица „Мастифите“ спечелиха домакинството си на Ланс с 2:1, като се намират в серия от мачове с доста тежки противници. Такива бяха Брест, Рен и Реймс.

До преди месец Марсилия бе на гребена на вълната, записвайки пет поредни победи във всички турнири. Всичките те бяха с доста добра резултатност в противниковата врата, а девет точки, за този период в Лига 1, ги доближиха значително дори до Топ 4. Неусетно обаче Марсилия изгуби на три пъти, като в шампионата отстъпи пред Рен и ПСЖ, дори без да се разпише.

Успехът на Лил над Ланс изведе „Мастифите“ на върха в подреждането по представяне на собствен терен. Лил е с девет успеха в тринадесет мача, като изпреварва именно днешния си противник. Това ни подсказва, че щом Марсилия е толкова добър домакин, то е ужасен гост. Олимпик, заедно с Клермон и Льо Авър, е най-слабият гост в Лига 1. Тимът допусна седем поражения в тринадесет срещи, като най-високопоставеният противник, от който измъкна точки навън, бе дванадесетият Страсбург. Формата и домакинският фактор са в полза на Лил и мисля, че това е достатъчно да заложа на техен успех.

Очакване: Лил #2-1 / Краен Резултат: Победа за Лил.