Ливърпул – Уулвърхямптън Анализ 19.05.2024

Ливърпул емблема
Ливърпул
Р
П
Р
З
П
З
Уулвърхямптън емблема
Уулвс
З
З
П
З
З
Р

Днес ще видим краят на една ера. Юрген Клоп ще ръководи Ливърпул за последен път, като това ще се случи на „Анфийлд“, където немецът ще може да получи заслужено уважение и изпращане от феновете на клуба. Част от това празненство ще бъде и Уулврхямптън, който като опонент не се очаква да има особено хубави мигове днес.

Мнозина могат да погледнат към сезона на Ливърпул като провал, но това се дължи изцяло на факта, че до преди месец тимът бе замесен в спора за титлата, а към момента разликата до върха е огромна. В началото на кампанията обаче шампионски амбиции не бяха заявени от клуба и на практика е постижение, че „Мърсисайдци“ изкараха седмици на върха и почти до края имаха своите шансове за триумф.

В хода на кампанията Юрген Клоп имаше сериозни кадрови проблеми пред себе си, които обаче дадоха възможност да видим с какви юноши разполага клуба. Юрген Клоп остава добро наследство след себе си, което трябва да бъде доразвито. Въпросът е дали Арне Слот ще успее да се справи с тази задача, а началото на отговорът ще разберем още през лятото.

Малко думи и за Уулвърхямптън, който през последния месец също бе застигнат от сериозен брой контузени играчи. Това доведе до доста слаби резултати. „Вълците“ са с едва една победа за последните си девет мача в първенството, като допуснаха цели шест поражения. Последното от тях бе преди седмица от Кристъл Палас на собствен терен.

Нямам съмнение, че играчите на Ливърпул ще бъдат мотивирани като за финал в Шампионска лига. Опонентът обаче не отговаря на подобно ниво и очаквам това да доведе до огромна разлика в крайния резултат. Ливърпул завършва сезона като най-добрият домакин в лигата, а „Анфийлд“ ще види още една и последна победа на любимия тим с Юрген Клоп начело.

Очакване: Ливърпул #5-1 / Да Спечели Двете Полувремена: Ливърпул да спечели и в 2-те полувремена.