Лудогорец – Левски Прогноза 03.04.2024

Лудогорец емблема
Лудогорец
П
П
П
П
П
П
Левски емблема
Левски
П
П
Р
П
П
П

„Черешката на тортата“ в междинния кръг от Първа Лига противопоставя Лудогорец и Левски в Разград. Шампионите отново са на върха в първенството и имат аванс, който се надяват да задържат и дори увеличат преди влизането в шампионската група. „Сините“ обаче пристигат в Разград, за да продължат серията си от добри резултати. Евентуален успех за тях ще запази шансовете им за Топ 3 живи, а точките до върха ще бъдат стопени на само шест.

В събота Лудогорец изигра най-тежкия си двубой в първенството от началото на годината. Въпреки това, бе постигната шеста победа в шест мача. С гол в 90 минута защитникът Диниш Алмейда наказа бившия си клуб Локомотив Пловдив, за да спечели Лудогорец с 2:1. Доста по-леко бе за шампионите в предишните срещи, като всички пет бяха спечелени на хендикап, а гол бе допуснат единствено от Черно море.

В подреждането по резултати от началото на пролетния дял Левски заема втората позиция. „Сините“ се препънаха единствено при нулево равенство с Крумовград у дома. Столичният гранд отново напомня за силните си изяви в защита, като сухите мрежи са пет поредни. И отбелязаните попадения не са малко – по 2.0 средно на мач. Точно с 2:0 бе спечелено и най-старото столично дерби със Славия в петък.

Когато Лудогорец и Левски играят винаги е интересно, а в момента двата отбора се намират в страхотна форма. „Сините“ са един от отборите, които винаги успяват да затруднят хегемона в последните години на българския футбол, макар и не винаги да бъдат възнаграждавани за това. През есента Лудогорец спечели с минималното 1:0 в София. Последната победа за Левски над този противник в първенството пък е от далечната вече 2016 година.

Лудогорец не е най-силният домакин в Първа Лига, но до края на сезона може и да се превърне в такъв. Едва ли ще изненадам някой, ако споделя, че очаквам победа за най-добрия отбор в страната. Със сигурност Левски има своите качества да се представи достойно в Разград, но това стори и Черно море през февруари и в крайна сметка загуби. Под ръководството на Дерменджиев Лудогорец показва добра игра в защита и не винаги гони победа с голяма разлика. Левски пък със сигурност е отбор, чиято отбрана едва ли може да бъде преодоляна с лекота.

Очакване: Лудогорец #1-0 / Краен Резултат: Победа за Лудогорец.