Лудогорец – Сервет Прогноза 22.02.2024

Лудогорец емблема
Лудогорец
Р
П
П
П
З
З
Сервет емблема
Сервет
Р

Точно половината от първите осем срещи в елиминациите на Лига на конференциите завършиха наравно и оставиха абсолютно всичко за реванша. Единствено Сервет и Лудогорец обаче не успяха да си отбележат поне гол, което не бе особено очаквано. В срещата на швейцарска земя по-активен бе отборът на домакините, който отправи и цели 25 удара, но опасните ситуации пред Серджио Падт не бяха кой знае колко много. Все пак Сервет заслужаваше да изкове поне гол аванс преди реванша в Разград, където се очаква много повече от българския шампион, който не демонстрира нищо стойностно в атака преди седмица.

Лудогорец продължава да се бори на всички фронтове, като в понеделник надигра лидера в Първа Лига Черно море с 3:1. На „Орлите“ им се наложи да правят пълен обрат в срещата, но въпреки реакцията и трите точки, то тяхната игра не бе особено убедителна, а двубоят бе равностоен. Все пак видяхме страхотни действия на контраатака и добра успеваемост пред гола след първи две скучни срещи пред противниковата врата.

В първенството на Швейцария пък Сервет се опитва да догони Йънг Бойс в спора за титлата. Тимът победи с 2:1 у дома Лугано и затвърди добрата форма, която демонстрира от началото на 2024 година. Отборът спечели в четири от петте кръга през пролетния дял и се доближи на само седем точки от лидера в подреждането на швейцарската Супер Лига.

Миналата седмица Сервет несъмнено бе по-добрият отбор, но днес очаквам Лудогорец да е по-активният от двата тима и да излезе победител от сблъсъка. Споменах и преди седмица, че „Орлите“ са по-опитният клуб, в последното десетилетие, който спечели и трите си домакинства от груповата фаза през есента. Не бива да забравяме и че теренът в Женева бе хибриден, а доказано Лудогорец не може да играе на подобни и изкуствени терени. „Орлите“ са фаворит и очаквам да покажат защо в сблъсъка на „Хювефарма Арена“.

Очакване: Лудогорец #2-1 / Краен Резултат: Победа за Лудогорец.