Мали – Буркина Фасо Прогноза 30.01.2024

Мали емблема
Мали
Р
Р
П
Буркина Фасо емблема
Буркина Фасо
З
Р
П

Мали – Буркина Фасо е предпоследния осминафинал от турнира за Купа на африканските нации. Двата отбора очаквано преодоляха груповата фаза и влизат в директен спор за място на четвъртфиналите. Фаворитът в днешната среща са символичните домакини, които през 2004 година печелят единствения двубой от това съперничество в турнира за Купа на африканските нации.

Мали завърши като първи в своята Група Е, макар и да успя да победи единствено Южна Африка. В този двубой малийците имаха късмета противника да не отбележи от дузпа, а през второто полувреме бяха господари на терена при успех с 2:0. Мали бе по-добрият отбор и в останалите две срещи с Тунис и Намибия, които приключиха при равен резултат, но той напълно устройваше тима.

Буркина Фасо завърши на крайната втора позиция в Група D, която предварително бе определяна за тях. Кампанията за тима стартира трудно, но успешно с победен гол за 1:0 над Мавритания в добавеното време. Равенството 2:2 с Алжир пък означаваше, че тимът ще продължи към следващата фаза, а тук победата бе изтървана в добавеното време. Вече четвъртфиналиста Ангола пък срази Буркина Фасо с 2:0 при изненадващ успех.

В историята на това съперничество Мали печели почти всеки мач и мисля, че тенденцията ще се запази и след днешния ден. Малийците са вторият отбор с най-дълга серия без поражение от всички останали в турнира, като вече единадесет срещи са непобедени. Буркина Фасо неведнъж е показвал своите качества в континенталната надпревара на Африка, но до тук в турнира е по-слабият от двата отбора и мисля, че ще се сбогува със своите надежди.

Очакване: Мали #1-0 / Краен Резултат: Победа за Мали.