Малмьо – Елфсборг Анализ 28.05.2024

Малмьо емблема
Малмьо
П
Р
П
П
З
П
Елфсборг емблема
Елфсборг
П
З
П
З
П
П

Шведската Аслвенскан е едно от първенствата, което се играят в периода пролет – есен. След единадесет изиграни кръга настоящият шампион Малмьо е лидер в шампионата, като днес ще посрещне един от най-големите си противници – Елфсборг. Към момента „Жълтите“ са шести, но вече на солидна дистанция от върха. Двата отбора бяха замесени в спора за титлата до последно през миналия сезон, като те завършиха с актив от по 64 точки, завоюван след 20 победи и 4 равенства. Головата разлика се оказа решаваща, а в драматичен последен кръг Малмьо спечели с 1:0 домакинството си на Елфсборг.

Интересното е, че днешната среща е от програмата на 17 рунд, но е изтеглена напред поради предстоящото Европейско първенство и започващите през лятото квалификации в европейските клубни турнири. Абсолютен фаворит са домакините, които имат девет победи и не успяха да спечелят на само два пъти в единадесетте си мача. Гостите на свой ред редуват победи и загуби, като те са по пет, а равенството е едно единствено.

На 5 май Елфсборг нанесе единственото поражение на Малмьо през този сезон. Сериозно предимство има домакинът на деня в това съперничество. Така както „Жълтите“ печелят почти всеки път у дома, така и „Синьо-белите“ го сториха в шест от последните си девет домакинства в съперничеството, в които загуба липсва. Днес очаквам нова победа в актива на шампиона, като основите да бъдат положени още през първото полувреме.

Очакване: Малмьо #2-0 / ПървоПолувреме/Краен Резултат: Малмьо - Малмьо.