Манчестър Сити – Уест Хям Анализ 19.05.2024

Манчестър Сити емблема
Ман Сити
П
П
П
П
П
П
Уест Хям емблема
Уест Хям
П
З
Р
З
З
П

Пред Манчестър Сити остава още само една победа, за да стане отново шампион на Англия. „Гражданите“ могат да се превърнат в първия клуб с четири последователни титли от английската Висша Лига, а в последния ден от кампанията неведнъж са ставали шампион. Уест Хям ще бъде отборът, който ще се опита да спре „Небесносините“ по пътя към титлата. Интересно е, че това ще доведе до приход от 5 милиона в тяхната каса, тъй като точно такава е сумата в клаузата на Деклън Райс, ако той стане шампион с Арсенал. Това ще е и последният в славната кариера на Дейвид Мойс като мениджър.

Определено не може да кажем, че Манчестър Сити демонстрира най-добрия си футбол мач след мач, но точките са важни. Подобна силна серия, в края на сезона, от тях наблюдаваме почти всяка година. Поредните победи в шампионата са осем, а деветата ще донесе нова титла в тяхната витрина. През седмицата Манчестър Сити се движеше по ръба срещу Тотнъм в Лондон. „Гражданите“ изиграха слаб мач и резервният страж Щефан Ортега се превърна в герой. Ключовият момент в срещата, а и не само, бе пропускът на Хюн-мин Сон в 85 минута. В крайна сметка Ман Сити спечели с 2:0.

Уест Хям е един от отборите, чиято крайна позиция не може да бъде променена от резултатите в 38 кръг. „Чуковете“ ще завършат на деветата позиция и догодина няма да са част от европейските клубни турнири. В края на сезона те допуснаха прекалено много разочароващи резултати, а победите са едва няколко. Такава видяхме в предишния кръг при резултат 3:1, който изпрати Лутън в Чемпиъншип.

Мнозина очакват Манчестър Сити и Арсенал да спечелят днешните срещи с лекота, но напрежение няма как да липсва, а Уест Хям и Евертън имат своето място в последната драматична страница от този сезон. В доста моменти от кампанията Манчестър Сити бе изоставащ и мисля, че точно това е и една от причините, които карат Гуардиола по малко по различен начин да подхожда към двубоите напоследък. Днес „Гражданите“ се нуждаят просто от три точки и нищо повече. Ако този двубой бе преди няколко кръга, може би бих очаквал сериозна разлика в резултата, но днес предпазливостта в Манчестър може да се окаже на първо място.

Очакване: Ман Сити #2-0 / Резултат / Брой Голове: Ман Сити & Под 4.5.