Олимпик Марсилия – Метц Прогноза 09.02.2024

Олимпик Марсилия емблема
Марсилия
З
Р
Р
Р
П
П
Метц емблема
Метц
З
З
З
З
З
З

В откриващия двубой от 21 кръг на френската Лига 1 се изправят Марсилия и Метц. Домакините са длъжни да постигнат първа победа от четири рунда насам, докато гостите дълго време са дори без завоювана точка и логично се сринаха до зоната на изпадащите. По-рано през сезона видяхме зрелищно 2:2 между двата тима, като при равен резултат завършиха пет от последните шест мача помежду им.

Миналата седмица Марсилия загуби минимално дербито с Лион като гост и крайният резултат бе напълно заслужен, въпреки позициите на двата отбора в подреждането. При предишното си домакинство пък Олимпик се наложи на два пъти да изравнява срещу Монако, за да не загуби, макар и да игра почти цял мач с човек по-малко а в заключителните минути дори с двама повече. Това равенство бе трето поред в Лига 1 преди допуснатото поражение в Лион.

И ако Марсилия е в незадоволителна форма, то Метц е в ужасяваща такава. Тимът е с цели седем поредни загуби в елита на Франция, а към тях може да добавим и отпадането от Купа на Франция, което все пак се случи след дузпи. В предишния кръг „Крокодилите“ отстъпиха пред Лориен у дома, но поне съумяха да се разпишат, което не им се случва никак често напоследък.

Въпреки обичайните трудности за Марсилия да спечели срещу този противник, то днес очаквам домакините да се поздравят с трите точки. Те са силен домакин, който все още е непобеден и спечели в 60% от срещите на „Велодром“. Едва пет са допуснатите попадения от Олимпик в Марсилия, като четири от тях паднаха в предишните три мача, но днес очаквам суха мрежа. Едва 17 са попаденията в актив на Метц, чийто играчи се разписаха в само две от споменатите седем поредни загуби в Лига 1.

Очакване: Марсилия #2-0 / Да Спечели на Нула: Марсилия да спечели на нула.