Метц – Ланс Прогноза 12.04.2024

Метц емблема
Метц
З
З
З
П
П
З
Ланс емблема
Ланс
Р
З
З
П
П
З

Шампионът на Франция може да е ясен, но в останалите части от класирането на Лига 1 е интересно. Метц заема предпоследното място, но пет точки пасив могат да бъдат наваксани за пет кръга, макар и трудно. За целта „Крокодилите“ трябва да започнат да трупат актив още днес, когато посрещат намиращия се в слаба форма Ланс. Участникът в Шампионска лига обаче отново иска да играе европейски футбол наесен и с всички сили ще брани позицията си в Топ 6.

В началото на месец март Метц успя да запише две поредни победи, с които да завърже битката в дъното още повече. Тимът продължи да е резултатен и в следващите кръгове, но шест гола в три мача не бяха достатъчни дори за точка. Реймс, Монако и Брест отговориха с единадесет гола, за да превърнат защитата на Метц във вече втората най-пропусклива.

Горе-долу сходно е и представянето на Ланс в последните срещи от първенството. „Жълто-червените“ също записаха две победи в началото на март и то без да допуснат гол срещу надигналия се Лион и изненадата Брест. Последваха обаче три срещи, в които бяха инкасирани шест попадения, а точка бе взета единствено в последния кръг, когато Ланс се издъни при домакинско 1:1 с Льо Авър.

Метц не е обречен днес и за това свидетелстват резултатите от съперничеството. През септември „Крокодилите“ поднесоха сензация на „Феликс Боларт“, като си тръгнаха с минимален успех от 1:0, макар ударите да бяха 31:2 в полза на Ланс. Метц обаче е с едва девет завоювани точки на свой терен и определено е аутсайдер днес. Не бих заложил на краен изход обаче, тъй като имаме два отбора в сходна незадоволителна форма, които бележат в поредица от мачове, но и инкасираха твърде много попадения в последно време.

Очакване: Мец #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.