Метц – Рен Прогноза 04.05.2024

Метц емблема
Метц
З
П
П
З
З
З
Рен емблема
Рен
З
П
З
З
З
П

Метц и Рен са сред тимовете в Лига 1, които ще се стремят да вземат максимума в оставащите три кръга до края на сезона. „Черно-червените“ са девети в класирането, с четири точки пасив до шестия Ланс, а пък Метц е в борбата за оцеляване. „Гранатите“ са с еднакъв актив с петнадесетия Льо Авър, но са на шестнадесетата позиция, която няма да ги прати директно в Лига 2, а ще им осигури плейоф за спасение.

През изминалия кръг отборът на Рен допусна единадесетата си загуба през тази кампания, след като отстъпиха с 4:5 в домакинството си на третия Брест. Това за „Черно-червените“ бе и общо пето порежение от последните им шест двубоя. Кръг преди провала срещу Брест, играчите на Рен записаха класическа победа във визитата си на Нант, който както през миналия сезон, така и през този е сред тимовете, които се борят да останат в елита.

Също като предстоящия си съперник, Метц записа загуба през миналия уикенд. Това за „Гранатите“ обаче бе общо осемнадесетото им поражение. То дойде в сблъсъка им с четвъртия Лил, който до края на сезона ще опита да се задържи в топ четири и да играе в Шампионска Лига. Също така „Мастифите“ прекъснаха и серията от две поредни победи на Метц. Предстоящите домакини измъкнаха три точки от конкурента им за оцеляване Льо Авър и от Ланс.

Отборът на Рен не срещна трудности в първия мач срещу Метц, тъй като разби съперника с 5:1. През миналия сезона „Червено-черните“ записаха още по-убедителна домакинска победа, тъй като тогава резултатът на „Стад дьо ла Рут де Лориен“ бе 6:1. В момента Рен е в серия от шест поредни триумфа на Метц и едва ли „Гранатите“ ще успеят да прекъснат негативните резултати срещу „Черно-червените“. Също така трябва да отбележа, че предстоящите домакини не са печелили мач у дома срещу Рен от 2002 година.

Очакване: Рен #2-0 / Краен Резултат: Победа за Рен.