Мексико – Еквадор Анализ 01.07.2024

Мексико емблема
Мексико
Р
З
П
Еквадор емблема
Еквадор
Р
П
З

В директен двубой Мексико и Еквадор ще определят кой ще е вторият отбор, който ще продължи напред от Група В. Второто място в групата не е особено обнадеждаващо, тъй като отборът завършил на него ще срещне Аржентина на четвъртфиналите. Съществува теоретичен шанс Венецуела да не завърши на върха, но трябва да загуби от Ямайка, а някой измежду Мексико и Еквадор да спечели.

На първо място двата тима трябва да се борят за своята позиция в елиминациите, след като разочароваха именно в срещите си с Венецуела, които изгубиха. Не се виждаше как това ще се случи, но късметът за Венецуела е огромен до тук в турнира. И Мексико и Еквадор бяха фаворит за трите точки срещу лидера в групата, но в крайна сметка допуснаха поражение.

Победите за двата отбора пък дойдоха в срещата с Ямайка, което бе очаквано. Доста трудно обаче бяха постигнати те, като ямайците оказаха сериозна съпротива. Те поведоха срещу Мексико, но голът им бе отменен, а Еквадор изигра слабо второ полувреме и позволи на Ямайка да вярва в обрата преди да реши всичко в 91 минута.

До тук двата мача на Еквадор предложиха цели седем гола, докато изненадващо срещите на Мексико завършиха при резултат само 1:0, а създадените положения отговарят на доста по-голям резултат. Определено днес ни очаква един от най-интересните и ключови двубои в груповата фаза на Копа Америка. Стилът на противниците е атакуващ и този път очаквам и от Мексико по-висока ефективност пред гола.

Очакване: Мексико #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.