Монпелие – Нант Прогноза 26.04.2024

Монпелие емблема
Монпелие
П
Р
П
П
З
П
Нант емблема
Нант
З
П
З
П
З
З

Монпелие и Нант са разделяни единствено от Страсбург във втората половина на класирането на Лига 1, но се намират в коренно различно положение. Домакините могат да дишат спокойно, което право си извоюваха с чудесни резултати в последно време. С победи в предишните седмици пък гостите се измъкнаха от зоната на изпадащите, но все още не са достатъчно далеч от нея.

Определено може да твърдим, че Монпелие се намира във феноменална форма. За седем кръга тимът записа 14 точки и загуби само от ПСЖ с 2:6 у дома, но кой не отстъпва пред шампиона. В този период Монпелие показа добра резултатност, като само при равенство с Клермон не отбеляза два гола. В същото време видяхме и две сухи мрежи. В предишния кръг отборът спечели с 2:1 гостуването си на Реймс, с което запази шансове да се намести дори в Топ 10.

Загубите за Нант през 2024 година силно преобладават и е силно притеснителна домакинската форма на тима. Представянето на собствен терен е от изключително значение за борещите се за оцеляване отбори, а „Канарчетата“ са с осем поредни шампионатни загуби у дома. За щастие, Нант се представя коренно противоположно като гост. Четири от шестте гостувания за новата година бяха спечелени, а загуба бе допусната само на терена на Марсилия. В предишния кръг тимът отстъпи с 0:3 от Рен у дома, след като победи Льо Авър с 1:0 като гост.

Нант спечели първия мач между двата тима за сезона с 2:0, а днес предстои нов безкрайно любопитен сблъсък. Домакините са в отлична цялостна форма, а представянето на гостите навън е феноменално дори за отбор с шампионски амбиции. Определено не бих се наел с прогноза за краен изход в срещата и дори брой голове, макар и да имам своите предчувствия за това.

Чисто статистически се насочвам към залог на картони за днешния двубой. В домакинствата на Монпелие средно са показани по 6.27, като 2.47 са за домакините. Общата средна стойност при визитите на Нант пък е 6.57, като гостите имат сериозна заслуга за това със средно по 3.79. Букмейкърите задават доста по-ниска линия от статистическата за този двубой и мога да си позволя да заложа дори на азиатска линия за по-голямо подсигуряване.

Очакване: Монпелие #1-0 / Азиатски - общо картони : Над 4.0.