Мароко – Южна Африка Прогноза 30.01.2024

Мароко емблема
Мароко
П
Р
П
Южна Африка емблема
Южна Африка
Р
П
З

Големият фаворит за крайния триумф за Купа на африканските нации Мароко излиза за победа срещу Южна Африка в последния осминафинал от турнира. Двата отбора се познават добре, тъй като бяха в една квалификационна група за тази надпревара. Те размениха по една домакинска победа при резултат 2:1 и оставиха Либерия без шансове в групата.

Очакванията към Мароко са високи и донякъде те бяха оправдани в груповата фаза. Мароканците завършиха първи и събраха седем точки, като успяха да се разпишат през първото полувреме на всеки един двубой. Аутсайдерът Танзания бе прегазен с 3:0, но с човек повече на терена. Още три точки бяха взети от Замбия, но след минимален успех. Срещу ДР Конго пък Мароко изигра най-слабия си двубой, като точките бяха поделени, а конгоанците пропуснаха и дузпа.

Южна Африка изигра три чудесни първи полувремена в груповата фаза, с които заслужено събра четири точки в своя актив и зае крайната втора позиция. Тимът можеше да поведе от дузпа срещу Мали, но пропусна, а през втората част бе тотално надигран при загуба с 0:2. Суха мрежа бе запазена срещу Намибия и Тунис. Разгромът с 4:0 над намибийците започна с попадение от бялата точка и 3:0 на почивката. Точките с тунизийците пък бяха поделени.

Достатъчно на брой фаворити отпаднаха до тук и не мисля, че Мароко ще се присъедини към тях. ЮАР показа, че не е за подценяване, но припомням какво сториха мароканците в Катар преди малко повече от година и класата, която демонстрираха пред целия свят. Трудно е да преодолееш здравата отбрана на мароканците, а и видяхме, че Южна Африка също може да се защитава добре. Очаквам победа за символичните домакини и не много на брой попадения.

Очакване: Мароко #2-0 / Краен Резултат: Победа за Мароко.