Мозамбик – Гана Прогноза 22.01.2024

Мозамбик емблема
Мозамбик
З
Р
Гана емблема
Гана
Р
З

В тазгодишното издание за Купа на африканските нации средната резултатност в двубоите не е никак лоша, а основна заслуга за това имат отборите в Група В. До тук ставаме свидетели на любопитни резултати и класиране, като грандове като Египет и Гана все още не е ясно дали ще продължат напред, а съществува вероятност те да отпаднат.

Към този момент Гана е със само една точка в своя актив, а толкова има и абсолютния аутсайдер в Група В Мозамбик. И двата тима завършиха 2:2 в срещите си с Египет, като могат да съжаляват, че не спечелиха. Мозамбик сътвори истинско чудо и обърна „Фараоните“ през второто полувреме, като изтърва победата с гол от дузпа в последните секунди. Гана пък на два пъти повежда в резултата с попадения на Кудус, но само 3 минути, след като поведе с 2:1, допусна изравняване.

Гана и Мозамбик обаче изобщо не успяха да се противопоставят на изненадващия лидер в групата Кабо Верде, който се превърна в първия със сигурност класирал се отбор за осминафиналите. Изненадващо бе поведението на ганайците срещу Гари Родригес и компания, като инициативата бе предоставена изцяло на противника, а Кабо Верде можеше да спечели с много повече от постигнатото 2:1. Мозамбик пък изобщо не успя да се противопостави на този противник и отстъпи с 0:3.

В двубой между Мозамбик и Гана е ясно кой е фаворит и всичко различно от очаквания резултат би било сериозна изненада. Ганайците обаче не се представят добре по терените в Кот д’Ивоар, а вече са без успех и в четири поредни мача. Мозамбик пък спечели с 1:0 последната среща между двата тима, която бе приятелска през януари миналата година. Двата тима са с равни шансове за продължаване напред, като с три точки ще съберат общо четири в своя актив, което по всяка вероятност ще ги класира сред най-добрите трети, които продължават напред. Очаквам завързан двубой и повече попадения.

Очакване: Гана #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.