Намибия – Мали Прогноза 24.01.2024

Намибия емблема
Намибия
З
П
Мали емблема
Мали
Р
П

В последния кръг от Група Е на Купа на африканските нации е възможно абсолютно разместване на позиции. Сигурното е, че Мали продължават напред, но не е ясно от коя позиция. Намибия или Южна Африка пък може с три точки да се окаже на последното място, а защо не и Тунис да се присъедини към Гана, Алжир и Кот д’Ивоар, които изненадващо вече напуснаха турнира.

На старта на участието си на турнира Намибия изненада всички с чудесен футбол и много силен двубой срещу Тунис. Напълно заслужено намибийците спечелиха с 1:0 и с този ценен успех продължават да мечтаят. Нищо подобно обаче не видяхме в следващия кръг, когато Южна Африка прегази отбора с 4:0, като всичко бе решено още след 3:0 в първата част.

Мали е временният лидер в Група Е с актив от четири точки. Първото полувреме за отбора на шампионата бе слабо и късмета покри тима за 0:0 на почивката с Южна Африка. През втората част обаче малийци бяха много по-добрият тим на терена и заслужено спечелиха с 2:0. Мали успя да излезе напред в резултата и срещу Тунис, но въпреки по-добрата си игра от противника, допусна изравнителен гол с единствения точен удар на тунизийците в мача.

През ноември 2020 година Мали на два пъти побеждава този противни в квалификациите за Куп на африканските нации 2021. Днес тимът отново е фаворит и очаквам да завоюва първото място в групата с нов успех. Отборът на Мали е без загуба във вече десет мача от всички турнири, като не спечели в само три от тях.

Очакване: Мали #2-1 / Краен Резултат: Победа за Мали.