Наполи – Интер Прогноза 22.01.2024

Наполи емблема
Наполи
П
Интер емблема
Интер
П

Днес в Саудитска арабия ще бъде решен новият носител на трофея от Суперкупа на Италия. До финалния двубой стигнаха шампионът от Серия А Наполи и победителят за изминалия сезон от Купа на Италия Интер. „Нерадзурите“ влизат като фаворит в срещата, като те се представят много по-добре в хода на сезона, а и се поздравиха в този трофей в предишните му две издания.

По подобие на Суперкупа на Испания, за пръв път този трофей в Италия се решава в мини-турнир от четири отбора изнесен в чужда страна. В спора бяха още отборите на Фиорентина и Лацио, които не успяха да оправдаят мястото си тук. Първо Наполи елиминира „Виолетовите“ с класическото 3:0, като трябва да призная, че очаквах друг победител от тази среща. Със същия резултат пък Интер премаза „Орлите“ като тук вече липсваше каквато и да е интрига при абсолютна доминация на гранда от Милано.

Преди месец и половина Наполи и Интер изиграха своя първи двубой от настоящия сезон на Серия А, като в Неапол „Нерадзурите“ спечелиха с категоричното 3:0. Именно Интер е големият фаворит за титлата в Серия А, макар и вчера да бе свален от върха от Ювентус, който вече е с изигран мач в повече. Шампионите от Неапол пък са далеч от лидерите в подреждането и едва девети във временното подреждане.

В последните години Наполи е един от най-солидните отбори в Италия, но въпреки това Интер си остава много по-добрият отбор в съперничеството, с изключение на двубоя в Неапол през изминалия шампионски сезон за „Небесносините“. С оглед настоящата форма и липсата на Осимен в атаката на Наполи, не мисля, че днес символичните домакини имат шанс да се поздравят с успеха. Не мога да се сетя за двубой, в който Интер да не доминира през настоящия сезон, а видяхме как преди дни Лацио бе премазан. Наполи също може да спечели с 3:0, но последните два гола дойдоха в края, а Фиорентина може да съжалява, че не се добра до изравнителен гол преди това.

Очакване: Интер Милано #3-1 / Краен Резултат: Победа за Интер.