Наполи – Лече Анализ 26.05.2024

Наполи емблема
Наполи
Р
З
Р
Р
З
Р
Лече емблема
Лече
З
З
Р
Р
П
П

Най-накрая разочароващият сезон за Наполи ще приключи. Миналогодишният шампион ще завърши кампанията на текущата си десета позиция или ще изпревари Торино. В последния си мач за сезона неаполитанският клуб посреща извоювалият своето спасение Лече. Гостите са четиринадесети и максимумът за тях изглежда позиция по-напред.

Наполи се намира в ужасна форма, като спечели в само един от последните си десет мача в Серия А. В тази серия съперници бяха някой от топ отборите в страната, но другата половина от съперници се бориха за оцеляване, а Наполи не успя да ги победи. Миналата седмица отборът от Неапол завърши 2:2 като гост на Фиорентина. Това бе и осемнадесети пореден мач, от всички турнири, в който бива допуснат гол.

Лече не завършва кампанията с най-добрите резултати, но свърши своята работа в рамките на седем кръга от 29-ти до 35-ти. Тогава тимът взе три победи, три равни и загуби само от Милан, като това даде възможност да бъде отворен аванс пред зоната на изпадащите. В последните два мача Лече домакинстваше, но отстъпи с 0:2 пред Удинезе и Аталанта.

През този сезон Наполи записа победа в едва една трета от своите срещи. Един от най-звучните успехи дойде като гост на днешния съперник с 4:0. Резултатната тенденция в съперничеството бе спазена, макар Лече да не успя да се разпише за пръв път от четири преки двубоя насам. Днес обаче очаквам „Вълците“ да поправят този свой пропуск. Споменатото по-горе поражение от Милан е единствено за тях в последните им пет визити и очаквам днес достойно представяне срещу оклюмалия гранд от Неапол.

Очакване: Наполи #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.