Нидерландия – Австрия Анализ 25.06.2024

Нидерландия емблема
Нидерландия
Р
П
Австрия емблема
Австрия
П
З

Група D на ЕВРО 2024 се оказа тази, в която продължаващите три отбора напред са известни още преди започването на мачовете от третия кръг. Предстои да разберем обаче как ще бъдат разпределени първите три места, като всичко може да се случи. Утре ще станат ясни противниците им на осминафиналите, но третата позиция в групата ще е пагубна, тъй като опонент ще бъде някой от победителите в групите.

До тук Нидерландия стори необходимото и дори заема временната първа позиция. „Лалетата“ преодоляха Полша с резултат 2:1, макар и успехът да дойде трудно и с късен гол. Големият сблъсък с Франция пък предложи страхотен тактически футбол, в който „Петлите“ пропиляха по-чистите положения, но единственият гол бе в полза на Нидерландия. За тяхно нещастие, той бе отменен, за мнозина, несправедливо.

Австрия ще играе в елиминациите на ЕВРО 2024 и само по себе си това е успех от тази тежка група. Тимът стартира със минимална загуба от Франция с автогол, но като цяло остави добро впечатление. Още по-добре австрийците се справиха срещу прекия си конкурент в битката за третото място Полша. Момчетата на Ралф Рангник бяха по-добрите на терена и абсолютно закономерно спечелиха срещата с 3:1.

На предишното Европейско първенство Нидерландия победи Австрия с 2:0 в груповата фаза, като двата тима излязоха като първи и втори от групата. „Лалетата“ са с шест победи в шест мача от съперничеството през този век и днес отново са фаворит за успеха. Австрия обаче играе много добър и печеливш футбол, като мисля, че днес е време за още едно голово зрелище на ЕВРО 2024. Освободени от мисълта за преодоляване на груповата фаза, противниците ще се впуснат в преследване на по-челна позиция в групата.

Очакване: Равенство #2-2 / Общо Голове: Над 2.5.