Нидерландия – Шотландия Прогноза 22.03.2024

Нидерландия емблема
Нидерландия
Шотландия емблема
Шотландия

Нидерландия е един от големите фаворити за добро представяне и финал на предстоящото Европейско първенство. Първата от четирите проверки за „Лалетата“, преди началото на шампионата, ще е срещу друг тим с квота за ЕВРО 2024 – Шотландия. Последната контрола между двата тима предложи вълнуващи моменти и четири гола при равенство 2:2 през юни 2021 година.

Доста късно Нидерландия успя да запази своето място на шампионата в Германия, но причината за това бе участието във финалния турнир на Лига на нациите и изтеглените напред във времето квалификационни срещи. „Лалетата“ обаче завършиха с преднина пред Гърция в битката за втората позиция. Те спечелиха всичките си срещи с изключение на двата мача с Франция, които бяха изгубени.

Шотландия пък капарира място по терените в Германия още след първите си пет изиграни срещи, в които тимът взе 15 точки. Шотландците записаха и успех с 2:0 над Испания в този период, както и победа с 2:1 срещу Норвегия. Последната третина от 2023 година обаче не бе успешна за „Гайдарите“, които нямат успех в пет поредни срещи и допуснаха три поражения от силни имена като Англия, Испания и Франция, а в квалификациите поделиха точките с Грузия и Норвегия и допуснаха пет гола.

През миналата година Нидерландия изигра доста резултатни срещи, като в осем от десетте срещи бяха отбелязани над 2.5 гола. На собствен терен „Лалетата“ записаха победа с 3:0 над Гърция и с 2:1 срещу Ирландия, като тези два отбора може да доближим до класата на Шотландия. В десетте миналогодишни срещи на „Гайдарите“ отново оувърите преобладаваха – седем. Изненадващо в последните срещи пък отбраната на Шотландия инкасира доста попадения, след като допусна само един гол в първите си пет мача. От Англия, Испания, Франция, Грузия и Норвегия бяха инкасирани цели 14 попадения.

Очакване: Нидерландия #3-1 / Общо Голове: Над 2.5.