Нидерландия – Турция Анализ 06.07.2024

Нидерландия емблема
Нидерландия
П
З
Р
П
Турция емблема
Турция
П
П
З
П

На пръв поглед двойката между Нидерландия и Турция има своя най-ясно изразен фаворит от всички четвъртфинали и за това подсказват коефициентите на букмейкърите. Пътят на турците до тук обаче не е случаен и успехът им се дължи на дългогодишна работа в правилната посока. От тях виждаме сериозна отдаденост. Добри думи може да кажем и за нидерландците, които играят добър футбол, но лековато пропускат пред противниковата врата и това може да се окаже проблем днес.

Нидерландия излезе едва като трети от Група D, след като спечели единствено срещу Полша, подели точките с Франция и загуби от Австрия. Жребият обаче се оказа в полза на „Лалетата“, които с лекота преминаха през осминафинала с Румъния. Коди Гакпо даде аванс на своя тим още в 20 минута, а до почивката резултатът можеше спокойно да е 3:0. Както споменах по-горе обаче, Нидерландия изпуска своите положения и крайното 3:0 бе оформено чак в последните десетина минути на мача.

На това първенство наблюдавахме доста хубави мачове, но напоследък предпазливостта и скуката преобладават. Е, в срещите на Турция никога не е скучно, още като започнем с успеха над Грузия, преминем през загубата от Португалия и стигнем до инфарктния успех с 2:1 над Турция. Точно с този резултат турците успяха да елиминират Австрия. Трите попадения в срещата паднаха след изпълнение на корнер. Основните герои бяха голмайсторът в срещата Демирал и стражът Мерт Гюнок.

За последно тези два отбора се срещнаха в световни квалификации през 2021 година, когато Турция спечели с 4:2 у дома, а Нидерландия го стори при резултат 6:1 в ответния мач. Силно се надявам и вярвам, че днес отново ще станем свидетели на офанзивен и резултатен футбол. Двата отбора показват, че не се притесняват да практикуват такъв на това Европейско първенство. Да, Турция се защитаваше в голям период от мача с Австрия, но няма какво друго да правиш, когато имаш аванс от два гола. Нидерландия пък попада в Топ 3 на отборите създали най-много положения за гол до тук в турнира.

Очакване: Нидерландия #3-1 / Общо Голове: Над 2.5.