Нюкасъл Юнайтед – Брайтън Прогноза 11.05.2024

Нюкасъл Юнайтед емблема
Нюкасъл
П
П
З
П
П
Р
Брайтън емблема
Брайтън
П
З
З
Р
З
Р

Нюкасъл вече установи контрол върху шестото място в английската Висша Лига, но защо не да се прицели към петия Тотнъм, който е в отчайваща форма и на само четири точки по-напред. Днес пред „Свраките“ предстои домакинство на Брайтън. „Чайките“ са едно от разочарованията през настоящия сезон, макар все още да имат реални шансове да завършат в Топ 10.

В Края на сезона Нюкасъл се справя чудесно. За последните седем мача тимът загуби само от Кристъл Палас и не победи още Евертън у дома. Миналата седмица „Черно-белите“ създадоха безброй положения на борещия се за оцеляване Бърнли и успехът с 4:1 сякаш бе най-малкото, с което се отърваха „Виненочервените“. Седмица по-рано пък Шефилд Юнайтед бе разбит с 5:1.

Брайтън се представя ужасно през новата година. Миналата неделя обаче „Чайките“ изиграха рядко стабилен двубой в защита, а настоятелните действия в атака им се отблагодариха в края на мача, когато Жоао Педро първо изпусна от бялата точка, но при добавката реализира за крайното 1:0 над Астън Вила. Победата бе първа за Брайтън в лигата от 10 март насам.

В началото на септември Брайтън спечели с 3:1 домакинството си от съперничеството, но днес не мисля, че като гост тимът дори може да се пребори за точката. С по-освободена програма и с малко по-малко контузии Нюкасъл играе футболът, на който е способен. „Свраките“ са четвъртият най-добър домакин в лигата и нямам колебания, в това, че днес ще спечелят.

Не са много сухите мрежи за Нюкасъл през този сезон, но в началото на април видяхме последователни такива срещу Фулъм и Тотнъм. У дома „Свраките“ не допускат гол в 44% от срещите, което не е лошо постижение на фона на високата резултатност в лигата през сезона. Срещу Астън Вила видяхме рядко добро представяне от Брайтън напоследък, но не мисля, че то може да бъде повторено. Преди тази среща „Чайките“ се разписаха само във вратата на Бърнли за пет последователни мача.

Очакване: Нюкасъл #2-0 / Да Спечели на Нула: Нюкасъл да спечели на нула.