Ница – Льо Авър Прогноза 10.05.2024

Ница емблема
Ница
П
Р
П
Р
З
П
Льо Авър емблема
Льо Авър
П
Р
З
З
Р
З

Ница все още има шанс да играе в Шампионска лига, като държи всичко в свои ръце. В последния кръг на „Алианц Ривиера“ пристига четвъртият Лил, а три победи до края ще са напълно достатъчни за „Орлите“ да изпреварят поне „Мастифите“ в директния двубой. Първата среща, от оставащите три, е срещу намиращия се точно над зоната на изпадащите Льо Авър, който се измъкна от там с четири точки в последните два рунда.

Ница започна сезона отлично, но след това допусна сериозен срив. В края на кампанията „Орлите“ правят всичко възможно поне да завършат в Топ 4, като не загубиха нито веднъж в последните четири мача. Ница измъкна по победа в наглед по-лесните срещи с Лориен и Страсбург, като отбеляза по три гола в тях. Определено равенството 2:2 с Марсилия на „Велодром“ също е доста добро постижение, тъй като Олимпик е страхотен домакин. Тази силна поредица от резултати пък започна с нулево реми с Реймс, което бе първа суха мрежа за последните осем кръга в Лига 1.

Льо Авър също спечели с 3:1 преди седмица, като последният съперник също бе Страсбург. „Сините“ постигнаха седмата си победа, която бе първа от шест мача насам. Три гола видяхме обаче тимът да бележи и в Париж срещу шампиона ПСЖ, където се поздрави с точка и може да съжалява, че изпусна пълния актив с изравнителен гол в добавеното време.

Една от победите за Льо Авър бе срещу днешния противник и то при категоричен резултат от 3:1. Днес Ница определено е фаворит да отвърне на удара, като в средата на април сложи край на ужасна поредица от четири домакинства без успех. Льо Авър пък не е особено силен гост, с едва един успех навън, но и само шест загуби.

Има защо днес да смятам, че ще видим над 2.5 гола в мача. На практика Ница остава отборът с най-малко оувъри в Лига 1, но е един от тези с най-много в последно време. Льо Авър пък е опрян до стената и с представянето си в последните седмици демонстрира, че може да се бори за своето място в елита.

Очакване: Ница #3-1 / Общо Голове: Над 2.5.