Ница – Лориен Прогноза 19.04.2024

Ница емблема
Ница
Р
З
П
З
З
Р
Лориен емблема
Лориен
З
З
Р
З
П
З

Ница започна силно сезона в Лига 1, но към неговия край е на сериозна дистанция от Топ 4 и трябва да брани позицията си в Топ 6, ако иска да играе поне в Лига на конференциите наесен. Днес предстои наглед лесно домакинство на Лориен, който обаче се бори за своето оцеляване, а достижимите отбори пред тях в подреждането са само два, така че всяка загуба може да е фатална.

И двата отбора не се намират в добра форма и е твърде вероятно те да се провалят по пътя към своите цели. Ница например печели доста рядко напоследък, а в предишния кръг дори не отбеляза гол. Все пак „Орлите“ си тръгнаха с точка от визитата си на Реймс. Лориен също не се разписа и загуби с 0:2 гостуването си на Монпелие.

Ако погледнем по-шороко формата на двата отбора, ще видим, че Ница победи единствено Ланс за последните си девет мача в Лига 1, от които загуби пет. През февруари пък Лориен се намираше в страхотна форма и поредица от три поредни победи, но в последните четири кръга резултатите отново са незадоволителни. Гол падна само във вратата на Монако, от който мач бе измъкната и единствената точка в този период.

По-рано през сезона двата тима поделиха точките след 1:1, какъвто бе и резултатът при последния мач помежду им на „Алианц Ривиера“ миналия сезон. Ница си е традиционно силен домакин и няма как да не е фаворит днес, но на подобен коефициент не бих посегнал към знак „1“. В последно време двата отбора не са никак резултатни и след поредица от срещи с над 2.5 гола за Ница, мисля, че е време „Орлите“ да се завърнат към статута си на отбора с най-много срещи завършили с под 2.5 гола, при едва 1.8 попадения средно на мач.

Очакване: Ница #1-0 / Общо Голове: Под 2.5.