Ница – Монпелие Прогноза 08.03.2024

Ница емблема
Ница
З
Р
З
З
Р
П
Монпелие емблема
Монпелие
Р
З
П
З
З
Р

Ница бе един от най-убедителните отбори в първата половина на сезона в Лига 1, но това може да не се окаже достатъчно за европейско участие на есен. „Орлите“ се намират в доста слаба форма, която ще се опитат да преобърнат в домакинство на Монпелие. Гостите на свой ред заемат позиция в зоната на изпадащите, но дори са фаворит да оцелеят в компанията на тимове като Льо Авр, Нант, Лориен и други.

Не бе отдавна последният мач между двата тима, като в турнира за Купа на Франция Ница спечели гостуването си с 4:1. „Орлите“ определено са по-добре справящият се тим в съперничеството, но в двубоя от 12 кръг на Лига 1 попадения нямаше и точките бяха поделени. Този добър резултат обаче си остава единственият в последния месец и половина за домакините, а гостите също не могат да се похвалят с добри изяви.

Миналата седмица Ница загуби с 1:2 гостуването си на Тулуза, като това се случва често в последно време. Победа за отбора липсва във вече пет кръга, а загубите в тях са три, като точките дойдоха при нулеви ремита. Монпелие също допусна три поражения в този период, а миналата седмица избегна такова в домакинство на Страсбург, след като на два пъти изравняваше резултата.

Въпреки лошата форма и допуснатите поражения, 17-те допуснати гола от Ница са най-малко в Лига 1. „Орлите“ обаче остава третият отбор с най-малко отбелязани попадения или средно дори под 1.0 на мач. Истинска рядкост са оувърите за „Орлите“ и не мисля, че ще станем свидетели на такъв днес. Срещите на Монпелие също се характеризират с малко на брой попадения през този сезон, макар последните пет в Лига 1 да приключиха с над 2.5 гола. На терена излизат два отбора в слаба форма и с голове предимно на противниците в последните срещи, така че не мисля, че ще видим повече от гол-два.

Очакване: Ница #1-0 / Общо Голове: Под 2.5.