Норвегия – Чехия Прогноза 22.03.2024

Норвегия емблема
Норвегия
Чехия емблема
Чехия

Норвегия ще е един от отборите, които ще липсват това лято по терените в Германия. С играчи като Холанд и Йодегор тимът не успя да се класира и в следващите месеци ще има ролята на желан спаринг партньор за отборите, които ще спорят за трофея на ЕВРО 2024. Един от тях е този на Чехия, който остана втори във вълнуващата борба в Група Е.

През 2023 година Солбакен не можеше да разчита на головата си машина Холанд в доста от квалификационните срещи и това се оказа пагубно. Норвегия не успя да се справи с конкуренцията на Шотландия и Испания, като в четирите мача с тези противници взе само точка. Все пак втората половина на годината бе далеч по-успешна, като норвежците постигнаха пет победи в последните си седем мача – квалификации и приятелски срещи.

Чехия на свой ред събра актив от 15 точки и завърши с равен брой точки с лидера в своята група Албания. Голямата изненада тук бе, че двата отбора успяха да се справят с фаворита Полша, а единственото поражение за чехите дойде в Тирана. На собствен терен Чехия се справи чудесно и не победи само Албания от всички противници, но страдаше при изявите си навън, в които победи само аутсайдера Фарьорски острови.

Тези два отбора не са се срещали от квалификациите за Мондиала в Русия през 2017 година, когато Чехия прибра четири точки. Последните три мача помежду им пък предлагат добра резултатност и попадение от двата отбора във всеки един от тях. Днес очаквам това отново да е така, тъй като в двете единадесеторки имаме достатъчно креативни футболисти и голмайстори като Ерлинг Холанд и Патрик Шик.

Очакване: Норвегия #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.