Осасуна – Майорка Прогноза 14.05.2024

Осасуна емблема
Осасуна
Р
З
З
З
З
П
Майорка емблема
Майорка
П
З
Р
З
З
Р

Не далеч от зоната на изпадащите, но с вече осигурено място в Ла Лига през следващия сезон Осасуна и Майорка ще премерят сили. Гостите са на петнадесетото място, на което се изкачиха с победата си през уикенда. Домакините пък допуснаха срив в своята форма и се сбогуваха с европейските си мечти, които бяха напълно реалистични в края на март.

Осасуна е с едва четири точки за последните осем кръга от Ла Лига. Серия от четири поредни загуби бе прекъсната в събота, когато „Червените“ изненадващо поведоха с 2:0 на „Сан Мамес“. Те обаче не успяха да издържат докрая и допуснаха изравняване за 2:2 в шестата минута от добавените. Това бе и едва втория мач, от последните пет, в който Осасуна успява да се разпише.

Майорка също не може да се похвали с добри резултати след загубения от Атлетик Билбао финал за Купа на Краля в началото на миналия месец. Тимът бе без победа в Ла Лига в пет поредни срещи, от които три загуби. „Червените“ най-накрая стигнаха до победата миналата седмица, когато спечелиха с 1:0 домакинството си на Лас Палмас, в което двата отбора отправиха по едва седем удара към противниковата врата.

В началото на сезона Осасуна стартира тромаво у дома, но за пръв път се намира в серия от три поредни поражения като домакин. Майорка обаче не е от гостите, които могат да се възползват от тази статистика. През сезона те победиха единствено Селта, а отбелязаните попадения са едва тринадесет.

До края на сезона двата отбора се борят само и единствено за своята чест и евентуална позиция-две по-напред. В двубоя им през декември бяха отбелязани цели пет гола, като Майорка спечели с 3:2. Доста слабо се представя Осасуна в последно време в отбрана, а тимът днес е длъжен да потърси края на тази суша без победи в Ла Лига. Не са много срещите на двата отбора през сезона с гол и в двете врати, но неведнъж това се е случвало в сблъсъци между равностойни противници, които са свикнали да се защитават срещу големите и не блестят в предни позиции.

Очакване: Равенство #1-1 / Двоен Шанс и Гол-Гол: Осасуна или Равен и Гол-Гол.