Панама – САЩ Анализ 28.06.2024

Панама емблема
Панама
П
З
САЩ емблема
САЩ
З
П

Група С на Копа Америка събира два от поканените гости на турнира, които днес се изправят един срещи друг. Домакинът на надпреварата, САЩ, е сред скритите фаворити, ако не за трофея, то поне за достигане до полуфинал. Не може да кажем същото за техния днешен опонент, който по всяка вероятност ще напусне надпреварата безславно. Все пак съм длъжен да вметна, че Панама бе финалист в последното издание на Голд Къп, като на полуфиналите елиминира именно САЩ.

Първият кръг от тази група предложи два напълно очаквани резултата. САЩ и Уругвай изиграха силни мачове, в които не оставиха абсолютно никакъв шанс на своите опоненти. „Янките“ още на почивката поведоха с 2:0 срещу Боливия, а през втората част бяха дори още по-опасни, но не отбелязаха ново попадение. Панама пък рано изостана в резултата с Уругвай, но разликата от само един гол се запази до 85 минута. В крайна сметка крайният резултат набъбна до 3:1 в полза на „Урусите“.

Днес отново очаквам да видим много силен двубой за домакина в надпреварата. Три точки днес ще осигурят място на САЩ на четвъртфиналите и спокойствие преди големия сблъсък в групата с Уругвай, в който вече те ще са аутсайдер. Панама има своите добри моменти в историята на съперничеството, но на чужда земя и с настоящите две селекции, то не мисля, че има място за изненада.

Очакване: САЩ #2-0 / Полувреме: САЩ.