Парагвай – Бразилия Анализ 29.06.2024

Парагвай емблема
Парагвай
З
З
Бразилия емблема
Бразилия
П
Р

Резултатите от първия кръг в Група D на Копа Америка не са по вкуса на Парагвай и Бразилия. Днес двата тима се срещат в търсене на задължителна победа, което е предпоставка да станем свидетели на една от най-качествените срещи в груповата фаза на турнира. Още по-любопитно става, когато забележим, че „Селесао“ няма победа над този противник в редовното време на пет поредни двубоя от Копа Америка.

Парагвай започна шампионата със загуба 1:2 от Колумбия, която бе напълно заслужена. Още на почивката тимът изоставаше с 0:2, а след паузата успя да върне само гол, макар и да създаде още не лоши положения. Това поражение поставя тима в много неизгодна ситуация, тъй като още днес може да се сбогува с мечтата за четвъртфинал.

Бразилия несъмнено е най-голямото разочарование до тук в турнира, след като не успя да победи аутсайдера в групата Коста Рика. Срещата премина под натиска на „Селесао“, но нито един от седемте точни удара не бе превърнат в гол. Костариканците се справиха отлично в защита и при нулево равенство не им се наложи да поглеждат към своята атака.

Бразилия определено разочарова на последните големи футболни първенства, като допуска неочаквани грешки, а победите идват по-трудно от очакваното. Добрата новина за „Селесао“ е, че днес точката не няма да е от особено голяма полза за Парагвай и рано или късно аутсайдерът в срещата ще трябва да предприеме по-голям риск. Очаквам нови трудни минути за Бразилия, но този път класата да изиграе своята роля и трите точки да бъдат спечелени.

Очакване: Парагвай #2-0 / Да Спечели на Нула: Бразилия да спечели на нула.