Перу – Канада Анализ 26.06.2024

Перу емблема
Перу
З
Р
Канада емблема
Канада
П
З

Първият кръг от груповата фаза на Копа Америка е в историята. Днес предстоят вторите срещи от Група А, където без изненади лидер е Аржентина. Очаква ни доста любопитна битка за второто място в групата, ако Аржентина не се изложи. Перу, Чили и Канада влизат в директен спор, като канадците държат всичко в свои ръце.

Тазгодишното издание на Копа Америка започна с двубой между Аржентина и Канада. В него не станахме свидетели на изненада, макар че първият гол за „Гаучосите“ падна чак в 49 минута. Канада държеше интригата почти до самия край, когато инкасира и втори гол в своята врата. Макар и резултатът да бе заслужен, то канадците имаха своите добри възможности за гол, но пък можеха да загубят и с повече при цели десет точни удара на Меси и компания.

Другият мач от Група А не предложи попадения. В прекалено тактически сблъсък Перу и Чили поделиха точките, като за това повече трябва да съжаляват чилийците, които бяха по-активни, но не достатъчно. Точните удари в срещата бяха само по два, а общо видяхме и четири корнера. Все пак, според статистиката за xG, головете в мача трябваше да са два.

Перу е поставен като аутсайдер в групата, но не бива да забравяме, че игра полуфинал в предишните две издания на Копа Америка, а в турнира разполага с много повече опит от Канада. Перуанците натрупаха и шест мача без загуба, като в четири от тях не допуснаха и гол. В същото време Канада е без отбелязан гол в три поредни срещи, но малко отбори се разписват срещу Нидерландия, Франция и Аржентина. Канада е и с доста слаби резултати през последната година. Не съм сигурен, че канадците заслужено са фаворит в срещата и очаквам днес да не спечелят.

Очакване: Перу #1-0 / Двоен Шанс: Перу или Равен.