Пирин Благоевград – Етър Анализ 17.05.2024

Пирин Благоевград емблема
Пирин
З
З
Р
П
З
Р
Етър емблема
Етър
Р
З
З
Р
З
П

До края на сезона в Първа Лига не остава много, а все още има четири отбора, от които един ще изпадне, а другият ще трябва да се бори за място в елита чрез бараж. Спокоен е лидерът в тази своеобразна шестица Берое, както и изпадналият вече Етър. Днес „Болярите“ ще се опитат да объркат плановете на своя домакин Пирин.

„Орлетата“ влязоха в групата на изпадащите с доста добра форма от редовния сезон, но не успяха да я демонстрират до момента срещу преките си опоненти. Тимът остава без взети точки в двете си срещи. Загубата в предишния кръг, на терена на силен домакин като Берое, не бе чак толкова изненадваща, но пък „Орлетата“ не отправиха точен удар в срещата, а това е притеснително. Преди това пък Пирин допусна пълен обрат до 1:2 от Ботев Враца, като не успя да компенсира изоставането, въпреки почти цяло второ полувреме с човек повече на терена.

Не мисля, че има какво толкова да се каже за Етър. През пролетта тимът заигра с повече чужденци в своя състав, но това не доведе дори до леко подобрение. Преди седмица Светослав Петров бе много доволен от представянето на неговите момчета през първото полувреме, което завърши при резултат 1:0 срещу Локомотив София. След почивката обаче „Железничарите“ изцяло доминираха и трябва да съжаляват, че си тръгнаха само с точка от Велико Търново.

В днешната среща Пирин няма право на грешка, но пък доста такива бяха допуснати у дома през сезона, при само три успеха в Благоевград. Добрата новина за „Орлетата“ е, че една от тях бе над днешния противник в края на март, а той бе победен и на „Ивайло“ през септември. Етър е без спечелена точка като гост през новата година и с едва един отбелязан мач в шест визити. Четири от загубите дойдоха от противници в последната шестица.

Очакване: Пирин 2:0 / Победа за Пирин: .