Пирин Благоевград – Хебър Анализ 21.05.2024

Пирин Благоевград емблема
Пирин
Р
З
З
Р
П
З
Хебър емблема
Хебър
З
З
З
З
З
П

Днес предстоят три ключови срещи в битката за оцеляване. Четири от крайните шест позиции са вече известни, но дори днес не може да се реши всичко и драмата ще остане за последния кръг на 25 май. Все пак Пирин е в състояние да оцелее още след края на днешния кръг, ако успее да спечели домакинството си на Хебър, а Ботев Враца се поздрави с максимум точка във Велико Търново.

Днешните противници на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград са най-слабо представящите се в третата група от Първа Лига. За тях все още липсва победа в най-важния етап от сезона. И докато домакините все пак влязоха във финалната фаза със силни резултати, то гостите трупат загуба след загуба и е твърде вероятно да се сбогуват с елита директно.

Първата точка за Пирин, във финалната фаза, дойде в петък срещу Етър у дома. „Орлетата“ първи излязоха напред в резултата, но допуснаха обрат, който частично компенсираха в добавеното време. Това равенство бе прието като абсолютен провал за благоевградчани. Преди това те отстъпиха от Ботев Враца у дома и от Берое в Стара Загора.

Положението за Хебър пък започва да се превръща в критично. Загубите в първенството са вече пет поредни, а последният гол за тима падна на 13 април. Вече изминаха две от трите ключови домакинства за тима в групата на изпадащите. Загубите от Локомотив София и Ботев Враца превръщат „Зелените“ вече в аутсайдер. Добрата новина за тима е, че в последния кръг в Пазарджик пристига Етър, който обаче продължава да отмъква точки от своите противници в трета група.

В хода на редовния сезон Пирин прибра четири точки от това съперничество, а Хебър победи своя съперник на четвъртфинал за Купа на България. Представянето на двата тима в завършващата фаза на сезона е слабо, но в директния им сблъсък победител мисля, че ще е Пирин. Домакинският фактор би трябвало да се окаже ключов в тази среща, а загубите в актива на Хебър започват да отежняват.

Очакване: Пирин 1:0 / Краен Резултат: Победа за Пирин.