Полша – Австрия Анализ 21.06.2024

Полша емблема
Полша
З
Австрия емблема
Австрия
З

Без изненади премина първия кръг от Група D, където Франция и Нидерландия крачат смело към осминафиналите. Това поставя Полша и Австрия в неудобна позиция да се борят за третото място в групата и да се превърнат в един от четирите най-добри отбора на тази позиция. Днес равенството между двата отбора в Берлин може да се окаже самоубийствено.

Полша не бе далеч да започне шампионата с добър резултат, като още в 16 минута поведе срещу Нидерландия. Малко по-късно обаче резултатът бе изравнен, а по-добрата игра на „Лалетата“ доведе и до победен гол в тяхна полза в 83 минута. Загубата бе първа за поляците от осем мача насам във всички надпревари.

Австрия също можеше да започне с точка първенството на Стария континент, тъй като загуби само с 0:1 от Франция и на теория интригата бе жива до последния съдийски сигнал. По-добрият отбор на терена обаче несъмнено бе този на „Петлите“, макар и единствено автоголът на Вобер в 38 минута да раздели двата отбора.

Тези два отбора имат само един двубой помежду си на голямо футболно първенство, като през 2008 година те завършват 1:1 в групите на ЕВРО 2008. Интересно е, че в четирите квалификационни срещи Австрия все още няма победа, а Полша има три на своята сметка. Към днешна дата, поне на хартия, австрийската селекция обаче изглежда по-класна. Очаквам доста интересен и оспорван сблъсък, който в унисон на случващото се да тук да предложи повече на брой голове.

Очакване: Австрия #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.