Полша – Естония Прогноза 21.03.2024

Полша емблема
Полша
Р
Р
П
З
П
З
Естония емблема
Естония
З
З
З
З
З
З

След като се провали в квалификациите за предстоящото Европейско първенство, Полша получава втори шанс да си осигури билет за Германия. С класирането си в турнира Лига на нациите „Дружина Полска“ излиза като фаворит в спора за едно място срещу още три противника. Първият от тях е Естония, а това, че срещата ще се изиграе във Варшава, на пръв поглед предрешава крайния изход. Във финалният плейоф противник ще бъде победителят от двойката Уелс – Финландия.

Сериозно бе разочарованието за Полша в Група Е от европейските квалификации, тъй като тимът не само не се позиционира сред първите два отбора, а и поднесе сериозна изненада, след като бе абсолютен фаворит за първото място. В осем мача обаче поляците постигнаха само три победи, допуснаха три загуби от Албания, Чехиия и Молдова и като цяло играта на тима не спореше. Все пак 2023 година бе изпратена със серия от четири мача без загуба, последният, от които, победа с 2:0 в приятелска среща с Латвия

Напълно очаквано Естония остана на последното място в своята квалификационна група. Тимът взе само една точка, която дойде при равенство 1:1 с Азербайджан в Баку. Естонците отбелязаха и само още един гол, като допуснатите бяха цели 22. Все пак опоненти още в групата бяха Швеция, Австрия и Белгия и резултатите бяха напълно логични.

Ще е чудо и резил, ако Полша пропусне ЕВРО 2024. Тимът имаше късмет на жребиите за квалификациите, но се провали, а сега е фаворит и в тази финална четворка. Естония обаче печели през 2012 година последната среща между тези два отбора, но преди това поляците са непоклатими в пет срещи от съперничеството. Днес очаквам категорично надмощие от страна на домакините, които да забравят за кошмарните резултати през миналата година.

Очакване: Полша #2-0 / Резултат на Полувремето/И Двата Отбора да Отбележат Гол: Полша & Не.