Румъния – Нидерландия Анализ 02.07.2024

Румъния емблема
Румъния
Р
З
П
Нидерландия емблема
Нидерландия
З
Р
П

На осминафиналите на ЕВРО 2024 имаме няколко изненадващи имена. До тук видяхме достойно представяне от Словения, Грузия и Словакия, а днес на сцената излиза Румъния, която е абсолютен аутсайдер в мача с Нидерландия. „Лалетата“ са и с четири поредни победи в съперничеството, като само веднъж са губили.

Румъния първо спечели своята квалификационна група за Европейското първенство, а след това го стори и по терените в Германия. Румънците излязоха като първи от Група Е, в която всички тимове имаха в актива си по четири точки. Отборът ги събра с победа 3:0 над Украйна и равенство 1:1 със Словакия. Единственото поражение дойде от фаворита Белгия, но и този мач можеше да се развие по желанието на балканската страна.

Нидерландия е още един от големите отбори на ЕВРО 2024, които се представят по-слабо от очакваното. „Лалетата“ се класираха напред като най-добрият трети отбор на шампионата. Всичко започна с късна победа над Полша, а класирането бе осигурено с точка при нулево равенство с Франция. В директен спор за първото място в групата Нидерландия на два пъти наваксваше пасив срещу Австрия, за да загуби с 2:3.

Вече видяхме колко трудно Англия и Португалия прескочиха осминафиналите в Германия и предстои да разберем дали подобна участ очаква и Нидерландия. Тук обаче предричам доста по-интересен и офанзивен двубой и отново да се върнем към добрата резултатност, която наблюдавахме в началото на Европейското първенство.

Очакване: Нидерландия #2-1 / Общо Голове: Над 2.5.