Румъния – Северна Ирландия Прогноза 22.03.2024

Румъния емблема
Румъния
Северна Ирландия емблема
Сев Ирландия

След като пропусна предишното Европейско първенство Румъния успя да се пребори за квота на предстоящия шампионат в Германия. Подготовката за важните мачове през лятото започна, а първата приятелска среща ще е срещу отбора на Северна Ирландия. Двубоят е с начален час 21:45 и ще се изиграе в Букурещ.

Румъния изпрати един близо до перфектния квалификационен цикъл, в който отказа да допусне дори едно поражение. Балканската страна записа шест победи в десетте си мача и оглави крайното подреждане с актив от 22 точки. Благосклонен бе все пак жребият за румънците, които бяха в преодолима група с Андора, Косово, Беларус и Израел, но все пак е впечатляващо, че отборът се справи и с Швейцария в битката за първото място.

Точно обратната пък се развиха квалификациите за Северна Ирландия, която се превърна в едно от големите разочарования в мачовете за място на ЕВРО 2024. Ако изключим срещите със Сан Марино, то тимът успя да вземе точки в само един от останалите си осем мача. Това се случи в последния кръг, когато изненадващо у дома с 2:0 бе победена Дания, но в мач без значение за „Червения динамит“.

Към момента разликата в класите между двата отбора изглежда сериозна в полза на Румъния. Тимът е с три поредни победи, а в квалификациите спечели четири от петте си домакинства. Северна Ирландия пък загуби на нула като гост на Дания, Казахстан и Финландия, като днес отново мисля, че дори няма да се разпише. В Словения пък северноирландците допуснаха цели четири гола в собствената врата.

Очакване: Румъния #2-0 / Краен Резултат: Победа за Румъния.