Шотландия – Унгария Анализ 23.06.2024

Шотландия емблема
Шотландия
Р
З
Унгария емблема
Унгария
З
З

Днес е първият ден, в който ще стане ясно крайното подреждане на някоя от групите на ЕВРО 2024. След първите два кръга Германия си осигури място сред осминафиналистите, но останалите три отбора все още спорят за място в елиминациите. В най-неизгодна позиция са Шотландия и Унгария, които само и единствено победа днес може да ги отведе в следващата фаза.

Шотландия започна турнира с тежко поражение 1:5 от домакина Германия, но пък тази загуба е влизала в плановете на Стив Кларк, макар и не с такъв резултат. Срещу Швейцария вече видяхме доста по-добро лице на „Гайдарите“, които не в малък период от двубоя бяха по-добрият тим на терена. Напълно заслужено точките в срещата бяха поделени след 1:1, макар и две попадения на „Кръстоносците“ да бяха отменени.

Унгария все още е без спечелена точка по терените в Германия и не е изключено дори с победа днес да остане сред един от двата най-слаби трети отбора в груповата фаза. „Маджарите“ силно разочароваха в дебютния си мач с Швейцария и без никакъв отпор отстъпиха с 1:3. Изненадващо Унгария изглеждаше по-добре в мача с Германия, но пък класата на домакините бе налице и те спечелиха с 2:0.

Шотландия и Унгария никога не са се срещали на подобен форум, като последният им сблъсък е приятелски през 2018 година и бива спечелен с 1:0 от шотландците. Абсолютно равностойни изглеждат двата тима в предстоящата битка, като те изиграха много по-добър втори мач, отколкото първи. Доста по-опасни бяха Шотландия и Унгария във вторите си мачове и определено заслужаваха повече в атака, отколкото постигнаха. Днес те се нуждаят от трите точки, а те могат да бъдат постигнати единствено с повече отбелязани попадения от противника.

Очакване: Шотландия #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.