Шотландия – Швейцария Анализ 19.06.2024

Шотландия емблема
Шотландия
З
Швейцария емблема
Швейцария
П

Като аутсайдер в Група А Шотландия започна пагубно участието си на Европейското първенство. Днес обаче „Гайдарите“ могат да се поправят, ако спечелят двубоя си срещу Швейцария, който заедно с домакина Германия е на върха с актив от по 3 точки. В исторически план двата отбора само веднъж са се срещали на Европейско първенство, като през 1996 година шотландците печелят с 1:0, но и двата тима не преодоляват груповата фаза.

Шотландия направи страхотен старт в квалификациите за това първенство, но добрите резултати за тима липсват вече почти година. Изключително слаб мач изиграха „Гайдарите“ в откриващия двубой на първенството. Те се провалиха пред домакина Германия с 1:5. Всичко бе решено още през първата част, в която и защитникът Райън Портиъс бе изгонен. В рамките на 90 минути шотландците отправиха само един удар към вратата на Ноер и той не бе точен.

Швейцария пък не можеше да се надява на по-добро начало на шампионата. „Кръстоносците“ не оставиха шансове на своя опонент Унгария и спечелиха напълно заслужено с 3:1. Доста добри положения успяха да създадат символичните гости в тази среща, но по изненадващо бе неочаквано слабата игра на Унгария, която обаче може би бе в следствие на силното представяне на Джака и компания по всички линии на терена.

От видяното в първите срещи би следвало днес Швейцария да спечели трите точки и да продължи към осминафиналите на надпреварата. През последните няколко месеца Шотландия допусна доста поражения, а в Мюнхен на практика не демонстрира нищо. Обичайно силните мачове за „Гайдарите“ са в Глазгоу и определено момчетата на Стив Кларк не изглеждат готови за този важен шампионат.

Очакване: Швейцария #2-0 / Краен Резултат: Победа за Швейцария.