Славия – Арда Прогноза 06.05.2024

Славия емблема
Славия
П
З
П
З
Р
З
Арда емблема
Арда
Р
З
З
П
З
Р

Славия бе единственият печеливш в първия кръг от групата на средняците в Първа Лига, а с нови три точки днес ще се опита да се включи в битката за седмата позиция. „Белите“ изостават на осем точки от лидерите ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив. Арда пък е точно по средата – на четири точки от върха и на четири точки пред дъното.

Както вече споменах, Славия спечели в предишния кръг, като стори това с 1:0 като гост на Ботев Пловдив. Определено „Белите“ не заслужаваха успеха, но се пребориха за него и оцеляха в защита. Арда пък не успя да удържи голът аванс постигнат през първата част с ЦСКА 1948 и в 57 минута допусна изравняване. „Великаните“ трябва да са доволни на точката, тъй като играха и половин час с човек по-малко на терена.

В хода на редовния сезон двата отбора си размениха по една победа на собствен терен. В началото на месец април Арда спечели с 2:1, а срещата в София през есента завърши при резултат 1:0. Като цяло в съперничество властва домакинът на деня, като Арда е без успех на стадиона в „Овча Купел“ за първенство от първата си визита тук през 2019 година.

Цялостната форма на двата отбора не е никак впечатляваща и днес определено може да очакваме напълно равностоен двубой. В редовната част от сезона Славия бе доста по-добър домакин, отколкото гост, но това важи за почти всички отбори в Първа Лига. Арда е със само една победа като гост през 2024 година, губейки дори от Хебър и Арда. Очаквам труден двубой, в който попаденията да са малко, а домакините да сгъстят точките в групата.

Очакване: Славия 1:0 / Двоен Шанс и Брой Голове: Славия или Равен и Под 3.5 Гола.