Славия – Берое Прогноза 17.02.2024

Славия емблема
Славия
З
Р
П
П
П
З
Берое емблема
Берое
Р
З
П
З
Р
П

Славия и Берое са едни от традиционните участници в Първа Лига на България, но през този сезон те изглеждат по-скоро замесени в спора за оцеляване, отколкото за европейска квота. „Белите“ са вече дванадесети в подреждането, като изостават с четири точки от своите гости от Стара Загора. Те на свой ред са девети. Основната цел пред двата тима, в оставащите десет кръга от редовния сезон, е да завършат в Топ 10.

Представянето на двата отбора през есента премина през определени силни и слаби периоди. Славия например се нуждаеше от дванадесет мача, за да запише втори успех в елита, след като постигна първи такъв още в първия кръг, а по-късно влезе в серия от три поредни успеха, включително и такъв в Разград. Берое пък бе сред най-предно класираните отбори в началото, но след това допусна срив. Сериозна е разликата в представянето на тима като домакин и гост, като 75% от точките бяха завоювани у дома.

В зимната подготовка Берое бе отборът, който записа по-добри резултати. „Заралии“ останаха в България, като загубиха само от Хасково, а като победи може да отличим тези над Локомотив Пловдив и Спартак Плевен. Славия пък се подготвяше на по-топло – в Турция. Там победен бе единствено казахстанския Женис. Две загуби пък бяха допуснати от руските Рубин Казан и Сочи.

В средата на месец август Берое успя да разбие Славия с 3:0 на стадиона в Стара Загора. Този успех сложи край на серия от три поредни победи за „Белите“ в мачовете от това съперничество. Именно Славия е и фаворит на букмейкърите за успеха днес, като загуби само от Лудогорец в последните си шест домакинства. Според мен обаче слабият гост Берое ще успее да изненада столичния си противник и няма да загуби в тази среща, като от 2013 до 2020 година бе без загуба на стадион „Александър Шаламанов“.

Очакване: Равенство #1-1 / Двоен Шанс: Равен или Берое.