Словакия – Румъния Анализ 26.06.2024

Словакия емблема
Словакия
З
П
Румъния емблема
Румъния
З
П

Група Е на ЕВРО 2024 е единствената, в която абсолютно нищо не е ясно. След първите два кръга имаме три отбора с по три точки и сходна голова разлика. На 99% е сигурно, че от групата ще излязат три отбора, но съществува вероятност, в която да имаме отпаднал отбор с актив от четири точки, които да са повече от тези на продължаващите напред като най-добри трети отбора.

Преодоляването на груповата фаза за Словакия и Румъния ще е огромен успех и те го заслужават с с показаното в квалификациите и на шампионата. Определено двата тима имаха своите шансове вече да са си осигурили място в елиминациите, но липса на опит и късмет им костваха добър резултат и във втория кръг, след като започнаха с победи.

Успехът на Словакия с 1:0 над Белгия си остава най-голямата изненада до тук в турнира, но той не бе случаен и словаците си го заслужиха. Румъния също можеше да постигне добър резултат срещу фаворит в групата, като играчите на тима направиха фрапантни пропуски при всякакъв резултат в мача, който бе загубен с 0:2.

Големият мач на румънците на ЕВРО 2024 бе срещу Украйна. Страхотна ефективност демонстрира тима, който с действия на контраатаки успя да разбие своя противник с 3:0, като головата разлика може да се окаже доста важна в крайното подреждане. Словакия също се оттегли с гол аванс на почивката с Украйна, а след първите 45 минути не се виждаше как словаците ще останат без точки в този мач. След паузата обаче момчетата на Калцона буквално спряха да играят и допуснаха пълен обрат без дори противниковият отбора да блести.

Определено днешната среща е нетипична за двата отбора, които не са свикнали да играят толкова важен решаващ двубой. В ключови моменти видяхме как те се пропукват и допускат паника в защита и не успяват да завършат наглед лесни ситуации с гол. Предстои един изключително любопитен двубой, в който всичко може да се случи, но равенството със сигурност класира двата отбора напред. Разбира се, третата позиция в групата не е най-желаната и очаквам двата отбора да потърсят успеха, но ако на почивката резултатът е равен, то тогава ни очакват много предпазливи действия през втората част.

Очакване: Равенство #0-0 / Краен Резултат: Равен.